Skriv ut den här sidan

Diabetes

2 oktober 2017 öppnar vi nya Centrum för diabetes. Vi erbjuder specialistvård för vuxna från 18 år som har diabetes typ 1 eller svårbehandlad diabetes typ 2.

De flesta som har diabetes typ 2 får bra hjälp på sin vårdcentral. Vi finns till för dig som behöver mer hjälp med din diabetes än vad vårdcentralen kan erbjuda. 

Som patient hos oss får du regelbunden specialistvård och uppföljning. Du får också kunskap om hur din diabetes påverkar dig och vad du kan göra för att må bra. Vi har även en podiatmottagning som är specialiserad på fotsår och komplikationer i samband med diabetes. 

Välkommen till oss

Du som har diabetes typ 1 eller svårbehandlad diabetes typ 2 kan be din läkare remittera dig till Centrum för diabetes. Vi tar emot remisser från och med 2 oktober 2017. 

Vi arbetar i team med diabetesläkare, specialistutbildade diabetessjuksköterskor, undersköterskor, dietist, sjukgymnast och podiater (fotspecialist). Du som idag är patient vid Endokrinmottagningen på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna, kommer att träffa flera av dina nuvarande behandlare på nya Centrum för diabetes. 

Forskning

Centrum för diabetes är en akademisk specialistenhet som drivs i samarbete mellan Karolinska Institutet, Stockholms läns sjukvårdsområde och Karolinska Universitetssjukhuset. Vi integrerar vården med forskning, utbildning, teknik och nya behandlingsformer. 

Du kan vara med och ta fram ny kunskap om diabetes. Fråga oss om våra forskningsprojekt om du vill vara med och utveckla vården tillsammans med oss. Du som redan är med i en forskningsstudie flyttar med oss till den nya mottagningen.

Senast ändrad: 2017-09-05